-
Čas přípravy10 min
-
Doba vaření30 min
-
Porce4
-
Celkový čas40 min
Žampiony jsou velmi oblíbenou houbou, která má všestranné využití. Vyzkoušejte třeba tuto žampionovou polévku s bramborem.
Nejlepší žampionová polévka je krémová houbová polévka, která je snadná na přípravu a přitom zdravá. Během sychravých dní vás polévka krásně zahřeje a skvěle chutná pokud ji doplníte čerstvými bylinkami. Do polévky přidávám také brambor, který ji zahustí a zároveň doplní potřebné sacharidy do receptu.
Suroviny do nejlepší žampionové polévky
- 50 g másla
- 250 g žampionů
- 100 g brambor
- 1 střední cibule
- 2 stroužky česneku
- 50 ml bílého vína
- 400 ml zeleninového vývaru
- 1 lžíce tymiánu
- 100 ml smetany ke šlehání
- 30 g parmazánu
- petrželka
- špetka muškátového oříšku
- sůl & pepř
TIP: V receptu doporučuji opravdu použít pouze máslo, které na rozdíl od oleje dodá krémovou chuť.
Postup přípravy nejlepší žampionové polévky
- Nejprve si oloupejte žampiony a popřípadě je zbavte nečistot. Nakrájejte si je na čtvrtky.
- V hrnci si rozpusťte máslo a houby na něm restujte. Houby budou pouštět přebytečnou vodu, která se bude odpařovat a poté se budou restovat.
- K orestovaným houbám přidejte nakrájenou cibuli a základ osolte a opepřete. Vše dozlatova restujte, ke konci přidejte 2 prolisované stroužky česneku a zalijte 50 ml bílého vína. Víno nechte zredukovat (odpařit) a ve chvíli, kdy přestanete cítit alkohol základ zalijte vývarem.
- Do polévky přidejte brambory a tymián a vařte do změknutí brambor. Jakmile jsou brambory měkké, přilijte smetanu ke šlehání a vše rozmixujte do hladkého krému.
- Nakonec polévku dochuťte solí, pepřem, špetkou muškátového oříšku a čerstvou petrželkou.
Chutnala vám nejlepší žampionová polévka? Vyzkoušejte také:
Ingredients
Nejlepší žampionový krém
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Recipe Reviews